AEDVILJAPÜREESUPP (6 portsjonit)
1 l puljongit
200 g kartulit
200 g porgandit
100 g kaalikat
200 g peakapsast
60 g sibulat
200 g kohvikoort (piima)
soola
muskaatpähklit
100 g võid
Lisaks saia saiakuubikute valmistamiseks.
Tükelda köögiviljad ja pane puljongisse või kuuma maitsestatud vette keemise järjekorras (kaalikas, porgand, kapsas). Parema maitse saamiseks kuumuta porgandit ja sibulat enne õli ja vee segus. Keedetud köögiviljad püreeri saumikseriga, lisa kuum koor (piim) ja või. Kuumuta vaiksel tulel mõni minut ja maitsesta lõplikult. Serveeri röstitud saiakuubikute, praetud saia ja soolaste küpsistega.
"76 suupärast suppi"
KÖÖGIVILJA- KARTULIAHJUROOG (4 portsjonit)
8 suurt kartulit
1 porgand
100 g juursellerit
2 sibulat
1 porrulauk
2 dl piima
1 köögiviljapuljongi kuubik
soola
0,5 dl harilikku punet
jahvatatud muskaatpähklit
3 küüslauguküünt
3 dl riivjuustu
1 tl õli vormi määrimiseks
Koori kartulid, porgandid, seller ja riivi jämeda riiviga. Haki sibul ja lõika porru ratasteks. Sega köögivili piimaga. Lisa puljongikuubik ja hauta 5 minutit madalal kuumusel. Maitsesta soola, pune, muskaatpähkli ja purustatud küüslauguga. Sega hulka pool riivitud juustust. Vala köögiviljasegu õliga määritud ahjuvormi, raputa peale ülejäänud juust ning küpseta 200 kraadi juures 40-45 minutit.
RIISI-PUUVILJAVAHT (8 portsjonit)
2 dl sõmerat riisi
10 dl vett
4 apelsini
4 virsikut
5 dl 35%-list vahukoort
2 spl suhkrut
Keeda riis tasasel tulel pehmeks ja jäta jahtuma. Koori apelsinid, tükelda puuviljad. Vahusta koor ja suhkur, lisa keedetud riis ja tükeldatud puuviljad. Sega läbi ja serveeri kohe.
Toitumissoovitusi http://www.toitumine.ee/
No comments:
Post a Comment