Monday, June 20, 2011

Mõisakoolide koolituspäev Säreveres 18. mail


Enne teoreetiline jutt, mõistmaks mõisaköögi ja üldse tolle ajastu toitumistavasid ja -kombeid. Siis praktiline pool kõrvalruumis pika laua ääres.
Laud on kaetud, kallatakse jooke. Selgituseks- vesi oli väga populaarne.

Mõisa kokk räägib, mida täna ette kantakse ja kuidas seda kõike on valmistatud.



Kana tarrendis. Maitsev eelroog!

Klimbisupp eraldi pealetõstetud klimpidega. Väga maitsev ja toitev!

Praad- liharull aedviljadega. Keele viib alla!

Nii me lauakatmist ja toidujagamist õppisime. Ikka läbi praktilise tegevuse!

Praadi pakuti üle vasaku õla, kasutatud nõud korjati kokku üle parema õla.

Muusikaline vahepaus Türi tublidelt naistelt.

Ja lõpetuseks magustoit- kook vaniljekastmes, kohv ning tee.
Tänasime mõisaprouat ja -härrat kutsumise eest; kokka ja tema tublisid abilisi maitsva toidu eest. Kõik laualetoodu olid valmistatud väga lihtsatest ja igapäevastest toiduainetest, juurde käisid veel muhe jutt ja mõisanaljad.
Tore ja õpetlik päev oli!
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment