Thursday, December 2, 2010

5.-6. klass

TÄIDETUD MUNAD

Koostis:
6 keedetud muna
50 g toasooja võid
1 kuni 2 sl majoneesi
1 kuni 2 tl sinepit
soola
Kaunistuseks:
peterselli
jõhvikaid


Valmistamine:
Lõika kooritud munad pooleks, võta kollased välja.
Peenesta või ja munakollased, surudes need läbi sõela või riivi peenelt (minu eelistatud variant). Sega juurde majonees, sinep ja maitsesta soolaga.
Pane segu tordipritsi sisse ja suru munapoolikutesse (kui tordipritsi pole, siis loomulikult võid ka lihtsalt lusika abil täidise munapoolikutesse tõsta).
Kaunista peterselli ja jõhvikatega.

Serveeri kohe või hoia serveerimiseni kaetult jahedas.


Singirullid küüslaugu-juustutäidisega

125 g viilutatud sink
250 g riivjuustu
3 küünt küüslauku (hakitud)
1 dl majoneesi
sool, pipar

Sega riivitud juust, küüslauk, majonees ja maitseained. Laota singiviilud lauale, tõsta igale viilule lusikaga juustu-küüslaugumassi ja keera singiviilud rulli. Pane paariks tunniks külmikusse.

Allikas: 100 rooga


Moorapallid

Küpsisepallid kakaoga

250 g võid
1.25 kl suhkrut
5 sl kakaod
500 g küpsiseid
5 tl piima

Valmistusaeg: u 30 minutit.

Valmistusviis:

Sulata või keedunõus.
Purusta küpsised tainarulliga vajutades peeneks.
Sega suhkur, kakao ja küpsisepuru sulavõiga hästi läbi.
Kui segu on liiga kuiv lisa natuke piima.
Võta teelusikaga pallid ja veereta käte vahel ümmarguseks.
Selleks et pallid käte külge kinni ei jääks, võta pihku veidi küpsisepuru.
Pane enne serveerimist külmkappi.

No comments:

Post a Comment