Thursday, December 2, 2010

7.-8. klassi

7. detsembri tund:

LIHAPALLID KASTMES
400g hakkliha
sool
pipar
1 keskmine sibul
2 keskmist keedetud kartulit
1 dl koort
1 muna
2 spl võid
puljongikuubik või vesi
rasva praadimiseks


  • riivi keedetud kartulid, sega need hakklihasse;
  • peenesta sibul, lisa see kartulile ja hakklihale;
  • lisa veidi koort, vett ning muna;
  • sõtku ainetest sitke mass;
  • vormi märgade kätega väikesed pallid ja prae kuumas rasvas ühtlaselt pruuniks;
  • tõsta pallid teise nõusse;
  • riputa praerasvale jahu, pruunista ja lisa vaähehaaval kuum vesi või puljong, maitseained;
  • lõpuks lisa kastmesse ülejäänud koor; tõsta praetud pallid kastmesse, kuumuta keemiseni.

Lisandiks sobivad keedetud kartulid, spagetid ja värskekapsasalat.


MUFFINID
150 g margariini või võid,
1,5 dl suhkrut,
2 muna,
2 dl jahu,
1 tl küpsetuspulbrit,
1,5 dl rosinaid,
küpsetamiseks väikesed fooliumist vormid

Suhkur ja või vahustada, lisada ükshaaval munad kogu aeg segades. Eraldi segada kokku kuivained ning lisada siis või-munasegule.
Vorm täita poolenisti taignaga, siis panna peale rosinad ja katta need taignaga kuni vormi ääreni. Küpsetada 200-kraadises ahjus 15 minutit, pärast raputada üle tuhksuhkruga.


SINGI-JUUSTUMUFFINID
3 tk muna
100 g küpsetusmargariin
2 dl hapukoor
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
80 g riivjuustu
100 g hakitud sink
1 tk sibulat
1 spl õli
2 dl hakitud peterselli

1. Sulata margariin.
2. Klopi munad vahtu ja sega juurde hapukoor ning sulatatud margariin.
3. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa munasegule.
4. Haki sibul ja prae kergelt pannil õlis läbi.
5. Haki sink, riivi juust ning lisa need koos praetud sibulaga taina hulka.
6. Viimasena sega tainasse hakitud petersell.
7. Tõsta tainas muffinivormisse ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

# Kui soovid muffinitele suitsust maitsest, asenda sink suitsupeekoniga, kuid prae see enne kergelt pannil läbi.
# Tavalise riivjuustu asemel võid lisada ka mõnda tugevamaitselist juustu.

Kogustest valmib 18 muffinit
Retseptid Toidutares.

No comments:

Post a Comment