Thursday, December 2, 2010

9. klass

8. detsembri tund:

LAHTINE TUUNIKALA PIRUKAS

Põhi: 100 g margariini

2 dl jahu

1/4 tl soola

2 spl vett

Kate: 1 purk kalakonservi

250 g hapukoort

1 muna

50 g riivjuustu

sidrunpipart, tilli

  • Sega pehme margariin, jahu ja sool; lisa külm vesi ja sõtku kiiresti taignaks (võid valmistada taigna köögikombainiga).
  • Pane taigen ühtlase kihina 27 cm läbimõõduga ahjuvormi.
  • Jaota kalakonserv ühtlaselt taignale.
  • Sega hapukoor, muna ja riivitud juust, maitsesta.
  • Vala segu pirukale peale.
  • Küpseta pirukat 200 kraadiga ahjus umbes pool tundi.

JOGURTITORT

Lihtne tort, kus põhjaks sulavõiga segatud Digestive-küpsised ja katteks tarretatud maasika-jogurtisegu. Kaunista vastavalt oma äranägemisele.

Koostis:
Põhi:
300 g purustatud Digestive-küpsiseid
100 g sulatatud võid
Täidis:
1 l maitsestamata jogurtit
6 sl suhkrut
5 tl vanillisuhkrut
maasikaid
2 sl pulbrilist želatiini või
8 lehte želatiini

Valmistamine:
Sega sulavõi küpsisepuruga ja suru lahtikäiva rõngasvormi põhja. Hoia külmikus.
Puhasta maasikad ja püreesta koos suhkru ja vanillsuhkruga.
Sega juurde jogurt. Soovi korral maitsesta vähese sidrunimahlaga.
Lisa vähese veega lahustatud želatiin*.
Vala täidis küpsisepõhjale.
Kata koogivorm kilega ja lase külmikus tarretuda.

* Kui kasutad pulbrilist želatiini, siis leota väheses külmas vees, seejärel kuumuta vesivannis, kuni želatiin lahustub. Lihtsam on kasutada želatiinilehti. Neid tuleb esmalt külmas vees 5 minutit leotada, siis suruda kergelt kuivaks ning lahustada 3-4 sl kuumas (ent mitte keevas!) vedelikus.
Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

JÕULUGLÖGI

2 liitrit mahla (viinamarja- või mingit muud punast mahla, võib ka olla õunamahl)
2 tl kardemoniseemneid
ingverijuurt
3-4 rullikujulist kaneelikoort
20-24 nelgitera
1,8 liitrit vett

Serveerimiseks:
mandlilaastud ja rosinad
  • Pane vesi potti ja aja keema.
  • Lisa maitseained.
  • Jäta segu kaane alla tõmbuma.
  • Kurna maitseained välja.
  • Lisa mahl. Kuumuta, aga ära keeda.
Serveerimine:
  • Igasse klaasi pane mandlilaaste ja pestud rosinaid.
  • Kalla peale kuum glögi.

No comments:

Post a Comment